nederlands   uk   de Home Klauwgezondheid Uiergezondheid Voeding Vruchtbaarheid Stal Contact  


 

De praktijk bewijst het!

 

„Formaline is rotspul”, beaamt melkveehouder Henk Vink uit Scheerwolde, een van de eerste JetWash-gebruikers. Zijn 180 koeien zitten verdeeld over een oude en een nieuwe stal. In de oude stal gebruikt hij reguliere voetbaden, waar hij zelf formaline in oplost. „Maar dat worden snel strontbakken”, schetst hij. „Na een dag moet ik ze weer vervangen, en dan ben je zelf met die formaline in de weer.” 

 

 

 

In de nieuwe stal staat nu voor het derde jaar de JetWash achter de melkrobot. Eens in de tien, twaalf dagen verandert het waterbad in een formaline-voetbad. Vink hoeft er alleen een jerrycan formaline op aan te sluiten, de klauwenspoeler mengt de formaline automatisch bij via de doseerpomp. „Hartstikke makkelijk, ik heb er geen omkijken naar. Er zit een borstelmotor op met een zeef, het systeem maakt zichzelf schoon.”

In de rvs-bak ligt een rubber mat. De koeien gaan er probleemloos doorheen, is zijn ervaring. „Sommige koeien blijven er voor hun plezier zelfs een poosje in staan, tot de volgende uit de robot komt.” 

Vink vindt de klauwenspoeler daarom "een ideaal ding". „Het mocht alleen wat minder kosten.” 


Copyright 2010 Dairy Solutions    --    Prikwei 32    --    8495NG Aldeboarn    --    The Netherlands    --    info@dairysolutions.nl