nederlands   uk   de Home Klauwgezondheid Uiergezondheid Voeding Vruchtbaarheid Stal Contact  


 

Stalinrichting en klimaat zijn sterk bepalend voor de gezondheid en het welzijn van de dieren. Een goed klimaat, goede vloeren en een goede maatvoering leiden tot minder problemen en een betere levensduur. Ook de juiste soort en hoeveelheid licht verbeteren de prestaties. Hiermee vertellen we niets nieuws. Er zijn ontzettend veel manieren voor het goed inrichten van de koeienstal. klik op de onderstaande link voor een portal waar heel veel info te vinden is:

Melkvee.nl

Actueel onderwerp is het instrooien van ligboxen. Zaagselprijzen staan onder druk. Er is veel ontwikkeling in mestscheiding waarbij de droge fractie gebruikt kan worden als vulling. De eerste bijdrage die Dairy Solutions kan leveren in deze discussie is het aanleveren van kennis, en het bieden van enkele goede producten voor het routinematig handhaven van een droog en schoon milieu in de ligboxen. Weinig infectiedruk dus.

Volgens Bill Gehm. uitvinder van CoPulsationTM Milking System, maakt de hygiene in de ligplaatsen steeds minder verschil naarmate de spenen van koeien gezonder worden.

In USA werken veel bedrijven met gedroogde mest, compost of andere organische boxvulling. Gehm ziet bij de bedrijven die werken met CoPulsation de spenen en vooral de slotgaten dusdanig verbeteren dat daarmee de invloed van de omgeving eigenlijk nihil wordt!! Doe er uw voordeel mee.

 

 


 

Copyright 2010 Dairy Solutions    --    Prikwei 32    --    8495NG Aldeboarn    --    The Netherlands    --    info@dairysolutions.nl