nederlands   uk   de Home Klauwgezondheid Uiergezondheid Voeding Vruchtbaarheid Stal Contact  


 

'Taaie' uierkwartieren zijn vaak het gevolg van opkruipende tepelvoeringen. Bij veel van deze spenen wordt hierdoor de melktoevoer afgeknepen zodat de betreffende kwartieren niet- of heel lastig melken. Milk EasyTM Inflation Adaptors zorgen voor compleet en vlot uitmelken door de tepelbeker met voering lager aan de speen te positioneren.. Hierdoor blijft de melktoevoer vrij en kan de melk vlot stromen.  Ook in het geval van abnormale spenen als gevolg van verwondingen of aangeboren probleempjes kan de Milk EasyTM het verschil maken.

 

In de praktijk wordt het aansluiten van de Milk EasyTM eenvoudig gedaan tijdens het aansluiten van het melkstel. Plaats eenvoudig de adapter op de tepelvoering terwijl de melkbeker aan de speen wordt aangesloten. Het melkvacuum zal de beker met adapter op haar plaats houden tot de speen is uitgemolken. De flexibele lamellen binnenin de Milk EasyTM vormen zich soepel rond de speen en houden de adapter aan de speen als het melkstel wordt afgenomen. De adapter kan dan eenvoudig worden afgenomen en afgespoeld voor hergebruik. De ervaring leert dat veehouders, als ze eenmaal de meerwaarde kennen, bij steeds meer 'probleem'koeien de Milk EasyTM  gebruiken. 

 


Copyright 2010 Dairy Solutions    --    Prikwei 32    --    8495NG Aldeboarn    --    The Netherlands    --    info@dairysolutions.nl