nederlands   uk   de Home Klauwgezondheid Uiergezondheid Voeding Vruchtbaarheid Stal Contact  


 

 

 

Waarom melkershandschoenen ??

Subklinische mastitis, herkenbaar aan een verhoogd celgetal, wordt veroorzaakt door besmettelijke bacteriën. De besmetting met deze bacteriën vindt vooral plaats tijdens het melken. Uierdoeken en de handen van de melker spelen hierbij een belangrijke rol. Het dragen van melkershandschoenen gaat het overdragen van bacteriën tegen.

Handschoenen zijn gemakkelijk schoon te maken en te desinfecteren (veel beter dan handen!). Door het gladde oppervlak kunnen bacterieën slecht hechten. Bovendien bieden de handschoenen bescherming tegen ‘kloven’ en infecties aan de handen.

 

 

75 % minder bacteriën 

In recent UGCN onderzoek, uitgevoerd in samenwerking met de GD is bevestigd dat bij het dragen van handschoenen de hoeveelheid bacteriën op de handen maar liefst 75 % lager is dan bij het melken met blote handen. Het kan echter nog beter, zo geeft GD specialist Richard Olde Riekerink aan. “Door na elke ronde melken de handschoenen met een desinfectiedoekje af te vegen vermindert het aantal bacteriën nog een keer met 90 %.” 

Olde Riekerink benadrukt dat vooral melkers die voorstralen profijt hebben van het dragen van handschoenen. “Bij voorstralen komen veel meer bacteriën op de handen, door handschoenen te dragen wordt dat voorkomen”, luidt het advies van Olde Riekerink. “Met het dragen van handschoenen is er geen verschil meer tussen veehouders die voorstralen en veehouders die dat niet doen. Het komt erop neer dat het contact tussen spenen en mensenhanden zo schoon mogelijk is.” bron: UGCN

 


Copyright 2010 Dairy Solutions    --    Prikwei 32    --    8495NG Aldeboarn    --    The Netherlands    --    info@dairysolutions.nl