nederlands   uk   de Home Klauwgezondheid Uiergezondheid Voeding Vruchtbaarheid Stal Contact  


 

Tochtigheidsdetectie- en Gezondheidsmonitoring Systeem

 Het  innovatieve Track A Cow systeem uit Israel biedt een unieke oplossing door het combineren van state of the art technology met eigenschappen die verbetering van tochtdetectie en dierwelzijn realiseren.

 
Track A Cow Long Range Pedometer (LRP) technologie maakt gebruik van 433MHz ultra long-range radio. Deze frequentie is wereldwijd vrij beschikbaar (ISM band). Dit biedt de mogelijkheid voor continue-, frequente- en real-time data uitlezen. Hiermee wordt informatie geleverd welke meer accuraat en exacter is dan die van vergelijkbare systemen. 
 
De LRP technologie levert vooruitstrevende, high-tech activiteitsmeting met een continue indicatie van de houding van het dier, staand of liggend. Deze eigenschappen bieden een uiterst effectieve tochtdetectie en mogelijke gezondheids- en welzijns parameters die u de mogelijkheid geven om in te grijpen voordat problemen zich werkelijk voordoen.
 
De Track A Cow installatie is simpel en eenvoudig en werkt over een afstand tot ongeveer 10.000 m (10 km). Hiermee is het mogelijk om effectieve tochtdetectie te verkrijgen voor grazende- en niet grazende dieren. Ook vaarzen (jongvee) en ander jongvee in ieder mogelijk type behuizing kunnen op afstand worden gevolgd zonder dat de dieren een vast punt moeten passeren. Zelfs aanbindstallen, robotstallen en de weide kunnen beheerd worden, omafhankelijk van het melksysteem of -techniek.
 
Het Track A Cow systeem kan worden gekoppeld met een aantal bestaande managementsystemen en daarmee waardevolle informatie leveren met betrekking tot koe-indificatie. 
 
Hogere resolutie►Accurate efficiente data►Betere tochdetectie/betere gezondheids-monitoring► verbeterde drachtigheidsresultaten/verbeterd dierwelzijn
 
  • 24/7 monitoring - anytime, anywhere
  • Ideaal voor gebruik bij jongvee/vaarzen
  • Elimineert problemen met uitleesstations/-detectoren
  • Verminderde noodzaak voor controlemomenten (factor mens)
  • Koe-activiteit-informatie iedere paar minuten uitgelezen – Real-time data
  • Geen negatieve invloed door onregelmatig melkstal bezoek (VMS/robot)

Copyright 2010 Dairy Solutions    --    Prikwei 32    --    8495NG Aldeboarn    --    The Netherlands    --    info@dairysolutions.nl